Mellösa Bigård logo

Hosted by: jarmos.s
Marianne och Mats på Bruksmarknaden i Hälleforsnäs 2014

Om oss

Mellösa Bigård är ett litet familjeföretag som drivs av Mats Karlsson och Marianne Norén. Det är något som vi håller på med på fritiden vid sidan om våra andra jobb. Att vi började med bin och honung beror på att Mats en sommardag 1999 satt och tittade ut över våran tomt och fickför sig att det skulle vara gemytligt att ha några bikupor på den egna tomten. Det skulle också vara bra för pollineringen av alla fruktträd i omgivningen. 

Sagt och gjort, han och grannen for i väg och köpte ett par bisamhällen. Efter en kurs om biodling har det bara gått framåt och bigården växte till sig och vi tyckte det var intressant med bin och att förädla honung och bivax till nyaprodukter. Vi smaksätter en del av våran honung och har idag 12 olika smaker. Vi tillverkar även senap sötad med honung. Vi gör hudprodukter av bivaxet och olika växtoljor, alltså bara naturprodukter, inga konstiga ämnen tillsätts.

Numera har vi inga bikupor hemma på tomten, de står numera ute hos olika bönder, i skogskanter och hos andra personer som bor lite mer ute på landsbygden.

Produkterna säljer vi på marknader, mässor och via återförsäljare.

Det går även bra att handla direkt av oss i våran lilla ”butik” i Mellösa,
du hittar oss här.

Hör av er innan så att vi är hemma.

Mellösa Bigård

Marknader där vi säljer våra produkter:
 •  Vi ses på olika marknader under 2018